Juli 2015

Vi har skønt besøg af alle vores "børn" til et hvalpetræf. Alle virkede som om de kunne  genkendte hinanden især deres mødre. Stakkels Magda som var eneste tæve, var i høj kurs hos drengene , hun måtte flere gange komme op i favnen så hun kunne få en timeout fra forelskede hanhunde. Men dejligt at se dem alle & høre hvordan de giver deres ejere glæder & nogle gange små bekymringer. 

Fra venstre mod højre: Ernesto, Theodor, Hector, Norma, Dora, Hugo, Hubert, Magda & wannabe Tibber Miki

juni 2015

Freegroves Manoush har været på sin første udstilling og fik  Exc i junior klassen Plac. 1 med CK , R.cert & BIR. Sikke et flot resultat. Pavestolt opdrætter & stort tak til Grete & Alf der ejer Manoush.

Januar 2015

Sikke et begivenhedsrigt 2014, vi har haft med 2 skønne kuld hvalpe & vores datters ankomst til verdenen, et helt fantastisk år som gav os så mange glæder. Alle hvalpene har det skønt hos deres familier. 

Freegroves Ernesto var på sin første udstilling i Hillerød & fik bedste baby hos tibberne, meget stolt ejer & opdrætter må jeg sige.
Freegroves Hugo som bor længere op ad vejen ser vi tit & har passet ham et par gange sammen med hans "lillebror" Miki. Hugo er som snydt ud af snuden på sin mor, både i udseende & sind. Han er en rigtig kælepot & hengiven dreng & har fået en god potion selvtillid.
Freegroves Hector har også været på weekend hos os, da storebror Theodor havde damebesøg & bliver forhåbentlig far i februar 2015 for første gang. Det bliver så spændende.
Freegroves Hubert & Freegroves Paula ( Magda) bor jo henholdsvis hos datter Stephanie & mor Yvonne. Hubert elsker sin ven Magda så når han hører Magdas navn bliver han ellevild. Skønt at de er så gode venner.
Freegroves Christobal er blevet en rigtig storbys hund med stort S & klarede en børnefødselsdag med bravour hjemme hos sandra & hendes familie. Han sov bare i sin kurv ! Han har bestemt sin mors cool & tilbagelænet stil, må man sige.
Freegroves Manoush er fræk som en slagterhund & dejlig sød som en engel. Hun hygger sig gevaldigt nede hos Grete & Alf & er faldet fint ind i flokken af tibetansk spaniels & terriers.
Heldigvis bor min svigerfamilie på Lolland/Falster så vi skal ned & se hende snart.

Vores datter Anaïs kom til verdenen den 1 november &
hundene har taget godt imod hende. Ingen jalousi overhoved, De er faktisk ret ligeglade med hende :)
Men hun får da et kys en gang imellem. Igen beviser denne race bare at tibberen er verdens bedste hund !!!

GODT NYTÅR TIL JER ALLE FRA KENNEL FREEGROVE

Anaïs

Freegroves Hugo & mor Norma

Freegroves Manoush på camping

Freegroves Ernesto bedste baby på Hillerød udstillingen.

Freegroves Hubert

17 august 2014

Rosinen i pølseenden, lille Freegroves Paula, som nu hedder Magda, er som den sidste flyttet til sit nye hjem. Og hun får Freegroves Hubert tæt på sig, da det er Stephanies mor Yvonne, der er hendes nye ejer. Sikke nogle heldige hvalpe at de stadig får glæde af hinandens selskab. Her er godt nok blevet tomt, men hvor er det skønt at se alle hvalpe har fået så dejlige hjem.

Yvonne & Magda

11 august 2014

Frederiksværk får endnu en tibber, nu er der 3 :)

Freegroves Hugo er flyttet op til familien Christensen længere oppe af vejen her i Hanehoved & får snart selskab af en King Charles Cavalier hvalp, som familien får i næste måned. Han er godt nok en heldig dreng, der får en ven & vi er heldige at vi stadig kan følge ham på nært hold.

Freegroves Hugo med "far"

10 august 2014

Freegroves Hubert ha nu også fundet sit nye hjem hos Stephanie & Jonas. Endnu en gang er det første gang familien skal have en tibetansk spaniel og han får også lov til at beholde sit stambogs navn Hubert. Så vidt jeg ved har alle hvalpene beholdt deres stambogsnavn, det glæder mig umådeligt, da de er blevet valgt med omhug . Stephanie havde faktisk ville kalde sin nye hund Hubert uden at vide at Hubert hed Hubert !!! sjovt tilfælde. 


 

Freegroves Hubert & "mor" Stephanie

30 juli 2014

Så er Freegroves Christobal også flyttet til sit nye hjem.

Han skal være storbys Tibber & bo med Sandra & hendes familie  i København. Dette er familiens første Tibber & børnene var vist ret tilfredse med den lille charmetrold.
Alt held & lykke herfra os.

 

3 skønne "unger"

Fregroves Theodor var mere interesseret i sin lillebror Freegroves Hector end at smile til fotografen :)

Freegroves Hector & Freegroves Ernesto

5 Juni 2014

Så er lille Manoush & Ernesto flyttet hjemmefra. Manoush til Grete & Alf i Karise hvor hun skal bo sammen med en anden Tibber & Tibetanske terriers. Ernesto til Annemette i Hillerød som bliver Tibber ejer for første gang, skønt syntes jeg jo at Annemette har valgt Tibberen som sin nye hund . Hector skal bo hos sin dejlige storebror Freegroves Theodor i Tisvilde. Det er da bare dejligt at se ens guldklumper få så skønne hjem.Vi har nu 4 hvalpe tilbage, som søger et hjem. Freegroves Paula, black/tan tæve som er den mindste men mest kærlige & hengivne & mest energiske af dem alle. Freegroves Christobal, sort han som er fuldstændig som sin mor Dora, stor selvtillid & tager alting med ro, meget selvstændig dreng & som den eneste stadig får lov til at få en tår hos Dora & sover tit med hende. Normas 2 drenge, Freegroves Hugo & Hubert er som dag & nat. Hubert vil gerne være flokkens alfahan, Han er også den ældste & største, fuld af spillopper & ville passe perfekt til en familie med børn.

Hugo er en tro kopi af sin mor Norma, meget hengiven & kærlig & meget gavmild med kys, er stille & rolig men kan sagtens sige fra overfor de andre & elsker at slås & lege vildt. Skriv til kennelfreegrove@gmail.com eller ring gerne på 28979297 hvis I vil vide mere om de små guldklumper.

Freegroves Manoush som er flyttet til Grete & Alf i Karise

1 maj 2014

Så er det skønne forår kommet & alle hvalpene er kommet på deres første tur ude i haven. Det elskede de & lærte lynhurtigt at splitte bedene ad, så det var bare med at få bedene indhegenet. Alle 7 stortrives & er ved at udvikle deres foreskellige personligheder. 3 af dem er allerede solgt men vi har stadig 4 tilbage, der mangler et hjem. Interessede er meget velkommen til at kontakte os på 28979297 eller mail :kennelfreegrove@gmail.com.

Freegroves Paula & Freegroves Hugo er til salg

10 April 2014

Så er Normas hvalpe blevet 4 uger. De klarer sig alle helt fænomenalt, fulde af energi & er meget kærlige. De er utrolig rolige, især Hubert er så zen at enhver tibetansk munk ville være stolt over at lægge navn til racen. Manoush er den der er mest fremme i skoene & Hugo er en god blandning af de to, han kommer til at ligne sin mor på en prik, de har næsten akkurat de samme aftegninger.

Freegroves Hugo & Hubert

22 marts 2014

Dora ( Sommerlyst´s yans-pa zia-can ) har født 3 drenge & en tæve. Indtil videre ser det ud til der er 2 sorte drenge, 1 sort tæve & 1 zobel dreng. Men det er svært at se når de er så små, deres farver ændre sig jo radikalt når de bliver ældre hvis de er zoble allesammen. Men det kunne være dejligt hvis der kom noget sort også. Dette er farmand Popo ( Sommerlyst´s popo jinpa ) første kuld. Han har været på udstillingsturne med Ragnhild & kennel Sommerlyst & har da også fået en flot portion titler med hjem fra udlandet. Det vil se pænt ud på hvalpenes stamtavle ;)

Doras x-ray med alle de små ufødte hvalpe

16 marts 2014

Så har Norma (Ilja-mins Ofelia olson) født sine små. Det blev til 2 particolour hanner & 1 zobel tæve & 1 zobel han, desværre klarede den zobel han det ikke men de 3 andre små  trives & tager godt på i vægt. Der er så dejligt at Norma endelig er blevet mor. Det er virkelig et ønskekuld !!!

Marts 2014

Så er begge piger blevet scannet & er drægtige med 4 måske 5 hvalpe hver.

Her til morgen kunne vi tydeligt mærke 4 livlige hvalpe hos Norma. Hun er en lille uge længere henne end Dora. Vi har allerede nogle hvalpe reserveret men hvis vi får 8-10 hvalpe, er der stadig nogle til salg. Kontakt os gerne hvis I er interesset i en hvalp  på email:kennelfreegrove@gmail.com eller 28979297.

Hvalpe / puppies 2014

Norma er blevet parret med Kri-Kris Quo Vadis & forventer hvalpe først i marts. Der kan komme zobel, particolour, black-tan hvalpe.

Norma has been mated with  Kri-Kris Quo Vadis & is  expecting puppies i beginning of march 2014. Possible  colors in this litter are sable, particolour & black-tan.
 

Kri-kris Quo Vadis


 
 
Dora er blevet parret med Sommerlyst´s Popo Jinpa & forventer  hvalpe midt i marts 2014. Der kan komme zobel, sort, black-tan og evt. tricolour hvalpe.

Dora has been mated with Sommerlyst´s Popo Jinpa &
is expecting puppies i mid march 2014. Possible  colors in this litter are sable, black, black-tan & maybe tricolor.
 

Sommerlyst´s Popo Jinpa

August 2013

Desværre gik Både Dora & Norma tomme, så ingen hvalpe denne gang. Men vi prøver igen ved næste løb i det nye år.

Juni 2013

Vi forventer hvalpe mellem Dora  UACH BGCH CYCH GECH MDCH PHCH TRCH BLSW12 Sommerlyst`s Hi-ra Tha-ko .

Norma forventer også hvalpe med Thako, de blev parret samtidig og begge tæver forventes nedkomme i August 2013

Kontakt os gerne hvis I er interesset i en hvalp  på email :kennelfreegrove@gmail.com eller 28979297.

Kom også gerne forbi og hils på os 

Mange hilsner Kennel Freegrove


UACH BGCH CYCH GECH MDCH PHCH TRCH BLSW12 Sommerlyst`s Hi-ra Tha-ko & Sommerlyst`s Yans-pa Zia-can

UACH BGCH CYCH GECH MDCH PHCH TRCH BLSW12 Sommerlyst`s Hi-ra Tha-ko og Sommerlyst`s Yans-pa Zia-can

Maj 2013

Så er majs udstillinger overstået. Vi var i Roskilde og Gørlev & fik kritiker fra den ene ende af skalaen til den anden, men søndag i Roskilde fik Dora excellent 1 winner open class. Meget stolte er vi !!!!!
Excellent 1 winner open class Roskilde

29 marts 2013

Tillykke til Freegroves Theodor der er blevet 1 år og skal på sin første udstilling i Roskilde til maj i juniorklasssen. Jeg tager også hans mor med og glæder os til at vi får nogle gode dage og gerne med lidt sol....
Freegroves Theodor

27 november 2012

Vi har været på besøg hos Theodor & hans familie i Tisvilde.

Han er blevet 8 måneder & en ordentlig bamse allerede,
det nu ikke så underligt når man tænker på at han er enebarn & aldrig har skulle dele sin mor eller mad !!!! Han har et rigtig Tibber sind med alt der hører til af hengivenhed, ro & glæde. Han følger sågar med Nanna på arbejde.


26 Oktober 2012

Norma blev scannet for en måned siden & dyrlægen kunne ane 1 hvalp men desværre ser det ud til hun ikke er gravid nu 2 måneder efter parringen med Zeus. Dora gik også tom første gang så vi håber det bare er hendes uerfarenhed der spiller ind. Zeus var dog også meget diplomatisk under akten . Bedre held næste gang.
Norma & lille Theodor

24 august 2012

Så er Zeus kommet på besøg & der er god kemi mellem ham & Norma. Han er virkelig en super han & jeg er så spændt på om der kommer hvalpe  om et par måneder.


Vi har besøgt Freegroves Theodor & han stortrives med sin familie i Tisvilde. Han er som snydt ud af næsen på sin far & dette kan man bestemt ikke klage over.  Gensynsglæden var stor da han så sin mor & Norma, dog syntes Dora ikke at have glemt sin moderlige opdragelse så han blev skældt ud med det samme for så efter et stykke tid at lege tagfat med ham & Norma.
Sommerlysts Khampa zeus
Freegroves Theodor

28 juni 2012

Så er Theodor flyttet til sin nye familie, Nanna & Magnus i Tisvilde. Han bliver den første Tibber i huset & det jo noget der glæder mig umådeligt at de har valgt en Tibber. Det er jo derfor jeg har valgt at opdrætte , for at andre kan få den store glæde det er, at have en så pragtfuld race. Nanna & Magnus har besøgt Theodor siden han var 4 dage gammel & fulgt med i hans udvikling med stor interesse & været så spændte på at få ham hjem- Og til min store glæde får han lov til at beholde sit stambogs navn Theodor. Så bliver det vist ikke bedre.

Alt Held og lykke til Freegroves Theodor i fremtiden.....
Magnus, Nanna & Freegroves Theodor

29 maj 2012

Hele pinsen er blevet brugt i haven i det skønne vejr.

Hundene har nydt det & jeg er ved at få bugt med græsplæne & omlægning af bede. Theodor har hjulpet til men vist misforstået konceptet ved havearbejde. Blomsterne skal IKKE hives op igen & slæbes med ind i huset. Han skal til sin nye familie i Tisvilde i slutningen af juni så vi nyder ham indtil. Normas løbetid lader vente på sig men jeg håber at hun snart er klar til at vi  kan få endu et kuld hvalpe  her i huset
Ja ja jeg har forstået det..Blomsterne skal blive i jorden...

15 maj 2012

Her i huset er der fart over feltet. Theodor har fået den bedste legekammerat i Norma & de suser rundt overalt & leger. Hun er også en god opdrager & sætter ham på plads når han bliver for vild. Selv oppe fra sofaen,kan hun ligge & irettesætte ham når han stjæler legetøj. Dora tager som sædvanlig det hele med ophøjet ro & har det kølige overblik. Theodor er blevet 7 uger & har været på opdagelse ude i verdenen for alvor. Han har hilst på Samuel, vores

Westie ven som var på besøg. Det var en noget betuttet lille hvalp i starten men Samuel var meget forsigtig & efter et stykke tid syntes Theodor han var skøn. Vi har også fået hilst på naboernes hunde & kørt i bil & gået tur med sele på så han er klar til at komme til sit nye hjem i fin form. 
Mor & søn hygger sig
Samuel

30 april 2011

Så er foråret på vej & Theodor kom en tur i haven. Det nød han i fulde drag...Sikke en frækkert han allerede er...& meget udtrykfuld..Der er en stor model ( udstilling !!!!! ) karriere i sigte for ham..se de fine nye fotos  i fotoalbummet..de er vidunderlige
Sikke da en køn dreng

24 april 2011

Theodor er blevet 1 måned & har rundet 1200 gram....

En ordentlig bamse er han blevet & fræk..
Han har fået ormekur & sit første rigtige måltid mad bestående af hakket kylling & opblødt hvalpefoder... det gled nogenlunde ned
men mors mælk er stadig det bedste..
Der er blevet lagt nye billeder ind på foto siden.

15 april 2012

God Påske..Vejret var desværre lidt dårligt, jeg havde håbet på at jorden var blevet varmet op så vi kan begynde at sætte nyt hegn op i haven men nej Hr Vinter slipper ikke taget så let.

Theodor har åbnet sine øjne helt & er begyndt at udforske verdenen. Han bjæffer & er begyndt at slikke & klø. Han er allerede kommet ind i stuen om aftenen til os andre for Dora gider ikke den hvalpekasse ret langt tid af gangen. Hun vil hellere være inde hos os end alene med Theodor i soveværelset & da jeg ikke vil tvinge hende eller hele tiden opfordre hende til at gå i kassen & at han er enebarn så kom kravlegården ind i stuen & så bliver hun hos ham.
Hun har intet imod at Norma er der. Norma er også rigtig flink til kun lige sige hej til ham & så lader hun ham ellers være. Der er blevet lagt nye billeder ind på hvalpesiden.

Vi har haft masser af besøg. Alle ville se det lille vidunder men har tålmodigt måtte vente til Theodor var stor nok.
Min veninde & hendes søn Joshua elsker ham allerede & Joshua kunne rigtig godt tænke sig Theodor men de har en husky tæve på 13 år så hun skal nyde sit otium uden hvalp. Desuden er Theodor allerede reserveret til en dejlig familie i Tisvilde, Nanna & Magnus ,som selvfølgelig også var på besøg & se deres kommende nye medlem af familien. Vi har også haft besøg af  kennel holm-hansen . Jeg vil rigtig gerne have Norma parret med deres Zeus & hele familien var på besøg fra Asnæs. 
Theodor
Joshua & Theodor
Zeus

2 april 2012

Så er Theodor blevet en uge & er blevet stor & tyk..Han vejer 500 g , men han har jo også mælkebaren helt for sig selv. Han bliver rigtig vred når der en pat der løber tør for mælk & øffer rundt pibende, indtil han har fundet en ny med gevinst i. Dora finder sig tålmodigt i at have ham moslende rundt på hende. Hun er altså en fantastisk hund & hvor det dejligt at se modersiden af hende også er fænomenal.

26 Marts 2012

Dora fødte 2 drenge søndag morgen. Begge velskabte, en zobel & en sort på henholdsvis 242 g & 214 g. Fødslen forløb fint & de små diede hurtigt. Dora klarede fødsel fint men det tog hende lidt tid at rigtigt fokusere  på hvalpene, men er nu en super følsom plejende mor. Den sorte dreng blev dog svagere hen af aftenen. Han diede ikke mere & hans vejrtrækning blev besværet. Efter konferering med dyrlægen gav jeg ham sukkervand & forsøgte at lægge ham til men efter et par timer uden held kontakte jeg dyrlægen & fik hende til at tage imod os kl 1 om natten. Hun SKULLE gøre noget for at få ham friskere. Koste hvad det ville. Hun kunne så godt se da vi ankom at han var meget svag & begyndte at give ham sondemad. Han fik også lidt hjertestimulerende & vanddepot i nakken. Vi forsøgte en brav kamp men han blev blot svagere & til sidst trak han vejret så besværet , at vi gav ham fred. Uh sikke en sorg at miste ham & især når storebroderen så blev alenebarn. Storebror & Dora har det tilgengæld strålende, Han har allerede taget 30 g på,det må siges at være flot & Dora er blevet roligere. Jeg var stresset over lillebroderen & det stressede hende at jeg forsøgte at lægge ham til & fjerne ham for at give sukkervand. Nu er her fred & ro & begge har det godt. Norma har også klaret alt virvaret godt. Hun har slet ikke beklaget sig over at være lukket alene inde i stuen & var ude i haven i går uden at give hals en eneste gang. Hun ved godt at det er sket noget vigtigt & hun skal vise sig fra sin bedste side. Og så lige en stor tak til min mor, Ragnhild, Charlotte & nabo Hanne for hjælpen. Hanne blev tilkaldt om natten for at passe på Dora mens jeg var hos dyrlægen. Det er bare skønt at have folk omkring sig der hjælper en i sådanne situationer. 
De 2 prinser. mit kamera valgte selvfølgelig at gå total ud af fokus da jeg skulle bruge det. Iphone kan nu godt bruges som nødløsning

11 marts 2012

Så er vi kommet på plads i det nye hus i Frederiksværk. Hvor er det bare skønt at flytte ind i noget helt nyt & lækkert. Hundene har allerede inspiceret området & faldt til med det samme. De elsker deres nye have & alle de mange nye indtryk de får. Her er masser af andre hunde hvor de snart har mødt de fleste. Området   heromkring er super for hundeejere, der er et stort udbyd af natur & historie skatte i landskabet. I dag var vi på Dronningeholm Slotsruin, et ruin fra middelalderen som Valdemar den store byggede men Valdemar Sejr færdigjorde som en morgengave til Dronning Dagmar. Ruinen ligger tæt op af Arresø, så der er super skønt at gå med hundene. Desuden ligger der et lille område hvor hundene må gå løs og hvor der er en agilitybane. Vi mødte da også et hvalpehold der trænede. Dora vokser & har det strålende, nu er der ikke lang tid til hvalpene ankommer. Jeg har fået bygget en god solid hvalpekasse som hun allerde har taget i brug for hun kan altså ikke hoppe op i sengen eller sofaen mere med det ekstra vægt på bugen. Hun er sat til at føde mellem den 22-27 marts.

Det bliver så spændende
Prinsesserne på Dronningeholm Slotsruin
Norma ved Arresø

22 Februar 2012

Jubii...Dora er scannet og gravid med mindst 3 hvalpe...

Her er det den smukke far Zuba da han var hvalp, trygt sovende i mine arme.... Zuba er lige blevet Champion,
og nøj hvor jeg glæder mig til hvalpene ankommer.
 

23 Januar 2012

Så er Dora blevet parret med Zuba. Det gik meget bedre end sidste gang. Gensynglæden var stor og parringen skete næsten  lige med det samme. Dejligt ....Så der kommer forhåbentlig smukke hvalpe om ca 9 uger men hun bliver scannet ligeså snart det muligt og jeg vil selvfølgelig lige holde siden opdateret under forløbet. Ragnhild fik skudt nogle fantastiske billeder af Dora og jeg må sige...Vi er vist IKKE savnet..;) Kontakt mig endelig hvis I er intresseret

i en Tibbe hvalp enten på tlf 28979297 eller mail
kennelfreegrove@gmail.com
Foto Ragnhild Primdal

14 Januar 2012

    HURRA  HURRA  HURRA


Dora er blevet 3 år i dag & selvom det skulle være hende der fik en gave , gav hun mig en istedet, ved at komme i løbetid.
Ih det var dejligt & vi har allerede en date med Zuba fra Kennel Sommerlyst i næste uge. Vi håber virkelig der kommer hvalpe denne gang. Hvis I er intresseret i Tibbe hvalp, er I velkommen til at kontakte mig på 28979297 eller mail : kennelfreegrove@gmail.com
se mere under "hvalpe/puppies" 

5 januar 2012

GODT NYTÅR TIL ALLE

Vi har været sittere for lille Ludwig nytårsaften så hans ejer Andreas kunne komme til Sverige og fejre nytår i det svenske. Vi var selv 8 voksne og 2 børn fra Allegade der havde en super hyggelig aften. Hundene tog alt fyrværkeriet med ophøjer ro,det genere dem ikke det mindste ,selv da de kæmpe kanon slag rystede hele gaden ,kiggede de blot op for at sikre at huset stod endnu. Vi blev vist mere forskrækkede end dem. Ludwig er den største puttegris og skulle ligge under dynen om natten tæt ind til mig.Jeg prøvede at lægge ham kun med halv dyne så hans hoved lå udenfor for at få lidt luft men nej han skulle helt ind i sin hule og om morgenen da vi vågnede lå han stadig trygt op ad mig og puttede. Bedårende og meget nem lille gravhund. Ham skal vi ihvertfald passe igen.

25 November 2011

Tillykke til lille Norma der er blevet 2 år i dag.  Tænk at det allerede er 2 år siden jeg hentede en lille køn pelsbold i en meget kold januar måned.

Hun er den største humørspreder og er stadig den lille charmetrold som tog os med storm da vi fik hende. Dora og hende er uadskillelige og elsker hinandens selskab. Jeg er blevet 2 priotet i Doras liv men jeg viger gerne pladsen for Norma.
Norma,Helmut & Dora

6 September 2011

Ja så er sommerferien forbi & som altid føles for kort men vi har dog nået meget alligevel. Vi var ligesom sidste år til Hundens dag i Tivoli og denne gang fik Joshua lov til at være racerepræsentant  for Tibberne & viste Dora på scenen , mens Norma, jeg & hans mor klappede fra sidelinien. Dejlig dag & Joshua fik velfortjent lov til at boltre sig i forlysterne bagefter. Vi var også forbi lille Helmut

i Tikøb hvor tante Maria & ham har fået det yndigste stråtækte bondehus med masser af plads hvor hundene kunne boltre sig.  Vi har ikke været på udstilling da samtlige dage faldt på mine weekend vagter men det er heldigvis over nu & vi kan gå igang med udstilllingerne igen. Det glæder vi os til. Fortsat god sommer til alle.
Joshua med Dora i Tivoli til Hundens dag

30 maj 2011

Queen Mary 2 lagde endnu engang til kaj ved Helsingør & vi nød dagen i det gode vejr & synet af det imponerende krydstogtskib.

Det syner ikke af meget ude i horisonten men når de ellers ret så store Scandlines færger sejlede forbi var de som små joller i forhold til luxuslineren. Imponerende syn men sikkert ikke særligt miljøvenligt at have liggende i det smalle stræde ved Kronborg. Omkring 2000 turister gik i land & byen var velbesøgt & det var 2 fuldstændig smadrede trætte hunde jeg kom hjem med som fik hilst på alt og alle. De ligger nu begge med benene i vejret & snorksover.
Queen May 2 & prinsesserne

27 maj 20111

Norma lægger mærke til alt forandring på vores gåture & her til morgen var der opstillet nogle sten formationer ved vandkanten

på Kronborg stranden. De fik en ordenligt skideballe af hende & blev undersøgt nøje af begge hundene. Det viste sig at være en kunstner som hed Thomas der hver dag lavede forskellige skulpturer af omstillet sten langs vandkanten. Han fotograferede dem i forskeligt lys & tog også et foto af os ved stenskulpturene & det måtte jeg da også gøre . Sikke et besynderligt &  smukt syn at se hver morgen. Herligt

8 maj 2011

Noget af de bedste ved at have en tibbe er alle de sjove møder man  uvægerligt kommer til at opleve. Især Norma gør alt for at komme i kontakt med folk & kaster sig for deres fødder i håb om at de vil klø hende på maven. Jeg får hver eneste dag , et kæmpe smil på læben over dem. I dag mødte vi en flok svenske piger som   Norma & Dora charmede så meget at de simpelhen måtte tage billeder af dem & de var så venlige at sende dem til mig på mail,som selvfølgelig måtte på tibbernes hjemmeside da de bare er super gode.  Mange tak til Evelina 
foto Evelina Franzen
foto Evelina Franzen

12 april 2011

Vi har besøg af Zuba i denne uge. Dora & hans parring var ikke helt optimal så Ragnhild syntes vi skulle lade kæresteparret være sammen en stykke tid længere så Zuba kom med tilbage til Helsingør sammen med Dora & de hygger sig gevaldigt sammen.

6 april 2011

  er Dora kommet til Sommerlyst for at blive parret & ifølge

Ragnhild syntes Zuba om Dora & omvendt & hun stortrives hos dem...Hun bliver derovre i nogle dage & får en herlig mini ferie, det er da bare luxus for enhver Tibbe. 1000  tak til Ragnhild & Harald  for deres store gæstfrihed.
Dora & Zuba ( foto ragnhild Primdal )

27 marts 2011

Endelig er Dora kommet i løbetid & der kommer forhåbentlig nogle dejlige sommerhvalpe ud af hendes parring med Zuba fra Sommerlyst. 
Dora som hvalp (tv) med hendes søster Yoi
foto af ragnhild Primdal

19 marts 2011

Vi har været på udstilling hos KSS i Strøby. Det gik fint.

Dora fik ex. 2 pl. i ÅK & Norma vg. 2 pl i JR som jeg er super glad for. Norma har lige fra lille haft svært ved at tage på & hun er stadig  meget tynd & det bemærkede dommeren også men fandt hende ellers fin. Jeg kæmper en brav kamp med den vægt.

Kritikker :

Dora : udemærket type & størrelse , ærligt udtrykfuldt hoved & godt næseparti,
god hals & skuldre, veludviklet krop & en anelse lang lænd , normal vinklet bag , 
en anelse lavt ansat hale , rører sig livligt men lidt ustabilt frem & tilbage , 
godt temperament & pels


Norma : sød ung tæve , god silluette men savner i den grad at fylde ud i kroppen ; feminint hoved med godt udtryk , god underkæbe , passende kroplængde , velvilket bagtil , rører sig livligt men noget trægt bagtil , godt temperament & pels

14 januar 2011

Dora er blevet 2 år idag & hun udvikler sig bare til at blive skønnere & skønnere. Dagen blev desværre ikke fejret med maner, da jeg har været meget ophængt på jobbet i det nye år, MEN hun slap for sit månedlige bad i fødselsdagsgave & kunne stå & se triumferende ud da Norma røg under bruseren i stedet for hende. Vi går & venter spændt på at hun kommer i løbetid så hun kan komme over til Zuba hos kennel Sommerlyst & blive parret. Vi skal til dyrlægen på Mandag så hun kan få sine sundhedsattester. Så hvis alt stadig ser godt ud kommer der forhåbentlig snart hvalpe.

23 december 2010

Katten Feliz vågnede op med en kæmpe kind og var helt skæv i hovedet. Fra hvad jeg kunne se var det hendes hjørnetand som ikke havde det så godt, så dyrlægen blev hurtigt ringet op & hun havde heldigvis tid til at se os. Norma skulle først til hendes årlige helbreds tjeck i januar men dyrlægen havde tid til at se dem begge.   Norma var i tip top men det var Feliz bestemt ikke. Hendes venstre side i overmunden havde fået en tandbyld så hun måtte blive hos dyrlægen & blive opereret. Hun er blevet 11 år så nu   begynder alderen at vise sig. Så nu har hun en hjørnetand mindre.  Jeg lægger lige et billede ud af Norma fra hendes sidste besøg hos dyrlægen hvor hun havde fået en allergisk reaktion på hendes vaccinationer, hvor hendes hoved var lige så skævt som kattens. Det var frygteligt at se på & hun kløede sig konstant i hovedet. Dyrlægen på landbohøjskolen blev ringet op men hun mente jeg skulle vente et par timer så ville det sikkert gå over,det var rimeligt almindeligt at hvalpe fik en allergisk reaktion på vaccinerne. Tålmodigt lå jeg med Norma i sengen & hjalp hende med at klø ( jeg kløede lidt mildere & hun slappede mere af når jeg kløede end når hun selv var ved at flå øjene ud på sig selv). Heldigvis gik det over & hun kom til at se normal ud igen.
Norma med allergisk reaktion på vaccine

6 december 2010

Sikke et fantastisk vejr. Vi har nydt skoven fuldt ud i denne tid,

især Dora som hader sommer men elsker sne så hun nærmest bliver som hvalp på ny. Jeg fik skudt nogle dejlige vinter billeder af hunde se mere i  foto album

23 november 2010

Norma er blevet 1 år i dag & det skulle selvfølgelig fejres med
hjemmebag & besøg af hundenes skønne " tanter" & deres drenge.
Norma har udviklet sig til en pragtfuld lille dame med masser af
livsglæde & hun elsker selskab både af 2 & 4 benet. Hun er en humørbombe og spreder enorm meget glæde omkring sine omgivelser. Hun er en anelse utålmodig & bjæffer på en helt bestemt måde når hun vil have opmærksomhed & så elsker hun sin Dora som altid passer på hende & er der for hende i tykt & tyndt. Hun har en hav af hundevenner i området fordi hun vil være venner med alle & kan simpelhen ikke forstå at alle ikke vil være venner med hende. Hun skal på udstilling til foråret & så må vi håbe at dommeren syntes hun er ligeså smuk som vi gør.
Norma,Tanja,Joshua,Jeannette,Sylvester,kusine,Mille og Filip

18 oktober 2010


 

Vi har været til udstilling hos KSS i Herlufmagle & det gik godt. Dommer var August De Wilde som var venlig & rolig. Dora fik Very good i mellemklasse .2 plac. 


Slightly long in body , could use a bit more volume.
Black coat of good texture but short. Typical head,
flat skull, broad underjaw. Good earset, raising topline.
Good tail, good brisket and good belly. 
Good angulationsfree moving but loose in  front.

7 september 2010Norma & katten Feliz er blevet gode venner. Feliz har syntes den lillle hvalp var SÅ irreterende men tolerant fundet sig i Normas drillerier. Men nu er hun vist OK.   I dag fangede jeg dem snorksovende sammen i sengen.


28 august 2010

 
Vi har været til Countrydays på Gisselfeld kloster. Igen inviteret af DKK som racerepræsentanter for Tibetansk spaniel. DKK afholdt et show om verdens foreskellige hunderacer & vi repræsenterede   serfølgelig Tibet med Dora som racerepræsentant. Hver hund gav en lille opvisning & fik et par ord med om oprindelse, brug i datid & nutid samt udseende & særpræg. Dora klarede det godt selvom hun har det lidt hårdt i varmen MEN hendes ejer klagede bestemt ikke over det gode vejr. Det var så ærgeligt i Tivoli at det styrtede ned i den sidste del af showet. Efter showet nød vi frokost i det billedskønne område & kiggede indenfor i Gisselfelds smukke & fantastiske Orangeri. Vi fik også oplevet en falkoner opvisning med en falk,høg & ugle !!!!  Gisselfeld er et virkeligt smukt sted & jeg fik at høre at de udlejer tjenesteboliger til private. HMM måske sku  man flytte til Gisselfeld ?
Prinsesserne af Gisselfeld
I det smukke Orangeri på gisselfeld
Norma vogter på sit skilt

22 august 2010

Det har været Hundens dag i Tivoli & Vi blev inviteret af DDK som racerepræsentanter for den tibetanske spaniel. Vi deltog i den fine parade igennem Tivoli som var rigtig sjovt. Jeg bar på et skilt så folk kunne se hvilken race vi repræsenterede & mange intresserede spurgte om racen & Dora stillede tålmodigt op til fotografering af især turisterne. Desværre begyndte det at styrte ned med et enormt regnvejr & showet på scenen måtte vi nyde fra under en tætpakket parasol men alligevel en dejlig dag med en masse hunde.
Stolte racerepræsentanter

21 august 2010
Vi har været til en herlig Hunde Wellness dag i Hørsholm. Vores allesammens Tante Pernilles søster Lone Samsøe  har åbnet en super dyreklinik ved Hørsholm Midtpunkt & stod  for arrangementet med gratis rådgivning negleklip  & masser  af show med Dogdancing. Vi havde Tibbernes bedste  veninde med, den lille Chihuahua Fie,som vi skulle passe & som  tiltrak sig alt opmærksomheden.Der blev hilst & logren ivrigt for der  var masser af hundeejere der var mødt talstærkt op. Super godt arrangement. Resten af dagen gik med at lege . Norma der normalt er det "vilde" her i huset måtte give op for lille Fie er en sæk lopper der vil lege HELE tiden. 
Tante Pernille med Fie , Norma & Dora

4 august 2010


Hundene nyder deres ugentlige ben dag . De vil hellere deles om 1 ben end at have hver deres for så kan der også gå lidt sport i hvem der har benet mest & længst & dette sker uden at der kommer ballade !!! Jeg forundres stadig over hvor godt de kommer ud ad det sammen , de er aldrig uvenner .

22 juli 2010
IHHH ILJA-MINS KENNEL har 2 han hvalpe til salg... Ewa er jo Normas svenske opdrætter & hun har fået et super kuld for et stykke tid siden med de skønneste farvekombinationer..Det kræver selvbeherskelse  ikke at få en lille dreng til min flok...
21 juli 2010

Dora er røget på slankekur. Vi skal på udstilling i Oktober måned & hun behøver at tabe sig den stakkels prinsesse !!!!!!!. Jeg har holdt skarpt øje med maddoseringen & er gået fuldt over til BARF med et super resultat. Et halvt kilo på 4 uger. Prinsessen har fået en fin talje så mangler der bare mellem et halvt & helt kilo så er hun perfekt.....

4 juli 2010
Sikke en dejlig solrig weekend. Vi har brugt det meste af tiden ude hvor hundene har boltret sig med en masse legekammerater. Her er det Norma & gravhunden Epo der løber om kap. Dejlig sommer selvom Dora tit må kapitulere her i varmen med den tykke sorte pels. 

27 juli 2010


Vi har været til et super tippetræf hos Team of Cati i Randers hvor der var tilmeldt 120 Tipper & ca. 80 tippeejere. Folk fra hele Scandinavien var kommet & Norma var noget overvældet over at møde så mange af sine artsfæller på enn gang men faldt hurtigt til i flokken hvor der blev hilst til højre & venstre. Dora har været med før & hun kunne genkende mange især Sommerlysterne. Der var blevet arrangeret en stor   måling af samtlige tipper hvor de blev målt , vejet & vurderet af 4 internationelle    dommere så man har et billede af racens udseende i 2010. Alle data blev skrevet ned på alle hundene & de fik karakter på forskellige punkter.Bagefter tog vi alle   over på ridebanerne & skulle lave et tippe træf udstilling hvor hundene skulle dyste  2 mod 2 men pusten var røget lidt af os alle især hundene & dommerne som havde stået tålmodigt i mange timer i den bagende sol så vi lavede en stor konkurrence hvor alle dystede indbyres. Velfortjent blev hundene sluppet løs bagefter så de kunne løbe rundt & boltre sig. Hvor er jeg glad for at jeg har valgt den fantastiske race. Det er vidunderligt at se så mange hunde komme overens med hinanden uden    problemer & at Tipper ejere bare gør alt for deres hundes velfærd at de rejser langt for at mødes med andre hunde & ejere for at udveksle erfaringer & tipper historier.  Meget trætte ankom vi hjemme ved en 23 tiden & vi glæder os meget til næste års tippe træf. Se billeder fra træffet i fotoalbummet.